Pius Floris Boomverzorging

Om u bij gecompliceerde boomvraagstukken nog beter van dienst te kunnen zijn, zijn we franchisenemer van Pius Floris Boomverzorging (www.piusfloris.nl). Vanuit Groningen en Assen en vanuit Bergum (Frisia Bergum) worden de specialistische werkzaamheden in geheel Noord-Nederland uitgevoerd.

Als autoriteit in boomverzorging ontfermt de organisatie zich al meer dan een kwart eeuw over vele tienduizenden bomen in geheel Nederland. Daardoor leven bomen langer, met alle voordelen van dien. Op basis van voortdurende kennisontwikkeling en de bundeling van wetenschap en innovatie is Pius Floris Boomverzorging uitgegroeid tot marktleider in Nederland met een landelijke dekking. Ook op Europees niveau behoort het bedrijf tot de toonaangevende en duurzame boombedrijven.

De activiteiten van Pius Floris Boomverzorging omvatten:

Boomonderzoek en Boomadvies

Beheer en beleidsplannen, groeiplaats-onderzoek, haalbaarheidsonderzoek verplantingen, aanplantadvies, nader technisch onderzoek (NTO), boomveiligheidscontrole (VTA), boom effect analyse (BEA), boominventarisatie, boomtaxaties, trekproef, Flora en Fauna scans.

Uitvoering

Boomverzorging via het zorgfasenplan, groeiplaatsverbetering, aanplanten en verplantingen, aanplant nazorg en garantie, snoeien van bomen, plaatsen bliksemafleiders in bomen, groeiplaatsverbetering, eikenprocessierups monitoring en -bestrijding.
Voor meer informatie over de bestrijding van de eikenprocessierups, klik op de onderstaande link:
Bestrijding eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierupsen Uitdunsnoei Tree Fertilizer Injector
Bestrijding
eikenprocessierupsen
Uitdunsnoei Tree Fertilizer Injector

 

Nader Technisch Onderzoek Pius Floris folder algemeen

Nader Technisch
Onderzoek

 

Pius Floris folder

 

Diverse van onze specialisten van Pius Floris Boomverzorging zijn lid van de KPB (Kring Praktiserende Boomverzorgers), de Nederlandse afdeling van ISA (International Society of Arboriculture). Binnen de KPB wisselt men kennis uit met meer dan 700 professionals, om ten allen tijde de beste aanpak voor onze klanten te kunnen toepassen.

 
Boomtaxatie

Eén van onze boomtechnisch adviseurs, Jorn Beerendonk, is toegelaten tot de Nederlandse Vereniging van taxateurs van Bomen (NVTB). Hiermee hebben wij een erkende taxateur in huis die u, in het geval dat er onverhoopt schade aan uw bomen ontstaat, kan bijstaan en adviseren.

De NVTB is een groeiende en evoluerende vereniging van gemotiveerde en kritische boomdeskundigen. Sinds 1993 brengen haar leden op een professionele en onafhankelijke wijze schades aan bomen of boomgroepen in beeld, uitgedrukt in geld. Leden van de NVTB zijn erkende taxateurs en onafhankelijke boomdeskundigen die naast het taxeren ook advies over bomen geven. Ze doen dat voor gemeenten en provincies, Rijkswaterstaat, wegbeheerders, hoveniers en particulieren. Maar ook verzekeringsmaatschappijen en expertisebureaus weten de weg naar de NVTB steeds beter te vinden.

Welke gevolgen schade aan bomen heeft is moeilijk te bepalen. Een taxatie door een door de NVTB erkende taxateur geeft u echter een concreet handvat; een schadebedrag dat u kunt verhalen op de aanrichter. Naast het taxeren van schade is het ook mogelijk om de waarde van individuele bomen door een NVTB-taxateur te laten bepalen.

Dus heeft u schade aan een of meerdere van uw bomen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.